OBRA DE TEATRE "A FOC LENT"

Data: 20 de maig de 2022

Hora: 11 h

El proper divendres, 20 de maig (11.00 hores), al Teatre La Llanterna de Móra d’Ebre

Uns 200 alumnes de Móra d’Ebre aprendran a través del teatre com celebrar una revetlla segura

El proper divendres 20 de maig es representarà davant d’uns 200 alumnes de l’escola Lluís Viñas de Móra d'Ebre l’obra de teatre ‘A foc lent’. L’activitat s’emmarca en la campanya de sensibilització ‘Revetlles amb Precaució’ que organitza cada any la Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior.

La campanya vol apropar de forma amena i didàctica els consells de seguretat per a joves a través d’una obra de teatre que explica les anècdotes de tres joves durant la nit de Sant Joan.

L’obra de teatre, escrita i interpretada per la companyia ‘Milnotes’, es representarà davant els alumnes 5è i 6è de primària, i 1re i 2on ESO de l’escola Lluís Viñas de Móra d'Ebre al Teatre La Llanterna de Móra d’Ebre (C/ Miquel Rojals, 1)

A l’inici de l’acte, Creu Roja ensenyarà els consells en cas de cremades o altres lesions i un membre de la colla de diables de Móra donarà consells als infants sobre com llençar petards de forma segura, quin tipus de petards hi ha al mercat i a quines edats van adreçats. A continuació, es farà la representació de l’obra ‘A foc lent’.

Protecció Civil de la Generalitat reforça la campanya de sensibilització de la revetlla publicant els principals consells de seguretat amb l’etiqueta #revetllasegura als comptes de twitter @emergenciescat, amb més de 325.000 seguidors, i al perfil de facebook www.facebook.com/emergenciescat.

També podeu consultar tots els consells Revetlles i festes amb foc

El Tècnic de Protecció Civil a Terres de l’Ebre, Rafel Prades, farà declaracions a les 12.00 hores, després de la sessió.

Els mitjans interessats a cobrir la xerrada es poden posar en contacte amb el Gabinet de comunicació de Protecció Civil de la Generalitat al telèfon 93 554 26 23 o per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

tweet

Departament d'Interior

Revetlla a l'escola: obra de teatre 'A foc lent'

 

Obra de teatre 'A foc lent'

A foc lent és una obra de teatre pensada i recomanada per a alumnes de 5è i 6è de primària i d'ESO. S'emmarca dins les activitats que la Direcció General de Protecció Civil adreça a les escoles dins la campanya 'Revetlles amb precaució'.

L'objectiu d'aquesta peça teatral és fer conèixer quins són els principals consells d'autoprotecció que s'han de seguir per gaudir d'una revetlla amb seguretat.

L'obra forma part de la campanya 'Revetlles amb precaució' que la Direcció General de Protecció Civil porta a terme cada any a fi de fer arribar els consells d'autoprotecció a la població.

Enguany, l'obra es podrà veure en streaming el dia 15 de juny a les 11 del matí. La representa la companyia de teatre Milnotes i té una durada aproximada de 30 minuts.

 

20 DE MAIG – MORA D´EBRE

 

tweettweet 1

Uns 200 alumnes de #MoraEbre han après avui a través de l'obra de teatre 'A foc lent' com celebrar una #revetllasegura La campanya de #protecciocivil vol apropar de forma amena i didàctica els consells de seguretat per a joves

 

Després de l’obra, @CreuRojaCAT @semgencat han ensenyat els consells en cas de cremades o altres lesions, i un membre de la colla de diables de Móra ha donat consells als infants sobre com llençar petards de forma segura, tipus de petards i a quines edats van adreçats

pag t1

 

23 DE MAIG – BALAGUER

 

tweet

Interior fomenta ‘Revetlles amb Precaució’ a través del teatre

 

Un centenar d’alumnes de 5è 6è de primària han assistit aquest dilluns a l’espectacle de la companyia Milnotes a ‘Foc lent’. Una proposta organitzada per la Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior emmarcada en la campanya de sensibilització ‘Revetlles amb Precaució’

 

Un centenar d’alumnes de 5è 6è i primer d’ESO han assistit aquest dilluns a l’espectacle de la companyia Milnotes a ‘Foc lent’. Una proposta i organitzada per la Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior emmarcada en la campanya de sensibilització ‘Revetlles amb Precaució’

Tant la campanya com l’obra de teatre vol apropar de forma amena i didàctica consells de seguretat per a joves durant la nit de Sant Joan.

Un reguitzell d’indicacions  enfocades a gaudir d’una revetlla segura, una jornada on s’acumulen gran part de les trucades al 112

A més a més des del departament d’Interior també destaquen que enguany es preveu un estiu amb un risc d’incendi molt elevat

La iniciativa es recupera després de dos anys sense poder-se fer a causa de la pandèmia i per primera vegada es descentralitza de la capital de província un fet que des de la Paeria de Balaguer s’ha rebut de molt bon grat

Al finalitzar l’espectacle, sanitaris del Servei d’Emergències mèdiques i membres d’una colla de diables han ensenyat consells en cas de cremades i altres lesions

Informa: Miquel Àngel Daviu Llovera

 

tweet

Notícies locals

23-05-2022

Més d'un centenar d'alumnes de Balaguer aprenen a través del teatre com celebrar una revetlla segura
 
pag t1
 
pag t1
 
pag t1
 

Aquest dilluns ha tingut lloc al Teatre Municipal de Balaguer la representació de l'obra "A foc lent'. L'activitat s'emmarca en la campana de sensibilizació Revetlles amb Precaució' que organitza cada any la Direcció General de Protecció Civil del Departament d'Interior. La campanya vol apropar de forma amena i didàctica els consells de seguretat per a joves a través d'una obra de teatre que explica les anècdotes de tres joves durant la nit de Sant Joan.

L'obra de teatre, escrita i interpretada per la companyia Milnotes', l'han vist més d'un centenar d'alumnes de 5è i 6è de les escoles La Noguera i Angel Guimerà Després de la representació de l'obra, un sanitari ha ensenyat els consells en cas de cremades o altres lesions i un membre de la colla de diables El Griu d'Artesa de Lleida, ha donat consells als infants sobre com llenar petards de forma segura, quin tipus de petards hi ha al mercat i a quines edats van adreçats. Protecció Civil de la Generalitat reforça la campana de sensibilizació de la revetla publicant els principal consells de seguretat amb l'etiqueta #revetllasegura als comptes de twitter @emergenciescat, amb més de 326.000 seguidors, i al perfil de facebookwww.facebook.com/emergenciescat.

També es pot consultar tots els consells a Revetlles i festes amb foc

El director dels Serveis Territorials del Departament d'Interior a Lleida, Xavier Garrós, ha fet declaracions un cop finalitzada la sessió

 

 
tweettweet 1

Més d’un centenar d’alumnes de #Balaguer han après avui a través de l'obra de teatre 'A foc lent' com celebrar una #revetllasegura. La campanya de #ProteccioCivil apropa de forma amena i didàctica els consells de seguretat per a joves. 

Balaguer 

26 DE MAIG – POBLA DE SEGUR

 

segur 1

segur 2

 

30 DE MAIG – RIPOLL

 

tweet ayuntament ripoll

Avui els alumnes de 5è i 6è de les escoles de Ripoll aprenen consells per a una revetlla segura amb l'obra de teatre "A foc lent" promoguda per @emergenciescat i organitzada per @Aj_Ripoll, amb la col·laboració de @ProtCivilRipoll, @Diablesderipoll @seripolles @CreuRojaRipoll.

 

ripoll 1

ripoll 2

 

5 DE JUNY – MOLLET DEL VALLÈS 

 el nou 1

mollet del valles 3

 

 

tweet

xtec

mollet del valles 2

La representació teatral "A foc lent" d' @emergenciescat ajudarà el vostre alumnat a conèixer quins són els principals consells d'autoprotecció a seguir per gaudir d'una #RevetllaSegura. No us la perdeu!

 

mollet del valles

 

mollet 1

mollet 2

 

8 DE JUNY – LA SALLE TARRAGONA 

 tarragona 01

la salle tarragona 02

Teatre per una revetlla segura

 

El passat 8 de juny les i els alumnes de 1r i 2n d’ESO van poder gaudir d’una obra de teatre a la mateixa escola. La companyia mil notes  ens va representar “A foc lent” una obra pensada per a joves de cicle superior d’educació primària i d’educació secundària amb l’objectiu de fer conèixer quins són els consells que s’han de seguir per manipular material pirotècnic i per gaudir d’una revetlla amb seguretat. Dins la campanya “Revetlles amb precaució” que la Direcció General de Protecció Civil duu a terme a les escoles, aquesta peça teatral es representa en el marc de les sessions informatives que s’organitzen als diferents centres educatius del territori català.

Els mitjans de comunicació local també es van fer ressò, podeu llegir la notícia al diaria de tarragona

la salle tarragona 05

la salle tarragona 04

la salle tarragona 05

 

la salle tarragona 06
 

Adolescentes, verbena segura en cinco actos

Una obra de teatro explica a alumnos de ESO los principales riesgos de una noche entre petardos y hogueras. Para muchos será su primer Sant Joan con amigos.

 

«Me ha llamado la atención que no se puedan llevar los petardos en el bolsillo», comenta Marina, alumna de segundo de ESO de La Salle Tarragona. Ese también es el detalle que se le ha quedado a su compañera Berta, o a Sergi y Roger, que cursan primero.

 

Todos acaban de ver la obra de teatro ‘A foc lent’, de la compañía ‘Milnotes’. La actividad se enmarca dentro de la campaña de sensibilización ‘Revetlles amb Precaució’ que cada año organiza la dirección general de Protecció Civil.

No obstante, reconoce la directora de Serveis Territorials de Interior en Tarragona, Marta Cassany, esta no será una verbena cualquiera, ya que, después de dos años en pandemia, esta vez no habrá restricciones.

 

Los chicos que acuden al espectáculo, sin ir más lejos, han dejado la infancia y se están adentrando en la adolescencia sin haber pasado por muchos hitos. Para algunos este será su primer Sant Joan con amigos.

Justamente esa es la idea de la obra que protagonizan tres amigos que se van de verbena; ponerse en algunas de las situaciones típicas en las que podrán verse esa noche tan esperada. He aquí algunas de las cosas que despertaron su atención.


 

1- El primer paso, recuerdan, es comprar el material pirotécnico en un establecimiento autorizado y hacer caso a las instrucciones de uso. De hecho, una miembro de una colla de diables les explica que hay distintas categorías, desde la F1, que se puede manejar desde los 12 años, hasta la F3, para la que hace falta tener 18 y cumplir con distintas medidas.

Además, tal como reconocían los alumnos encuestados, los petardos jamás deben guardarse en el bolsillo, sino en una bolsa aparte.

2- A la hora de encender los petardos hay que vigilar lo que nos rodea. A los amigos de la obra les echaba la bronca la abuela de uno porque pensaban tirar petardos al lado de la ropa tendida.

También quedó claro que no se pueden arrojar cohetes a menos de 500 metros de zonas boscosas ni aglomeraciones de personas. «Ni en broma», como recordaban en la obra. Y, por supuesto, tampoco se pueden encender dentro de las casas ni lanzarlos desde balcones ni ventanas.

 

3- Otro momento clave en que no se debe bajar la guardia es el momento mismo de encender los cohetes. No hay que sujetarlos con las manos ni colocarlos cerca de la cara o el cuerpo. Hay que encenderlos con una mecha cogida desde el extremo para que dé tiempo de alejarse.

Otra ocurrencia típica es colocarlos dentro de botellas o ladrillos, algo que no hay que hacer de ninguna de las maneras porque al explotar hacen metralla que puede causar mucho daño, «como si fuera una bomba», explican.

¿Y si no explotan? Nada de tocarlos a ver qué pasa. Es el momento de mojarlos con agua y no manipularlos más.

 

4- A los chicos de la obra, cómo no, también les tienta ir a la hoguera en la playa, pero dejan claro que hay cosas que es mejor no tirar al fuego, como cauchos, botes o los apuntes aquellos de matemáticas que fueron tan mal este año porque pueden salir volando y causar incendios.

Y será una noche, cómo no, para ir de correfoc. Las indicaciones son claras: ropa de algodón que cubra todo el cuerpo, zapatos cerrados, sombrero, buff y gafas, si se puede.

 

5- ¿Y si algo sale mal? Hay que tener presente el número de emergencias 112. Al terminar la obra un técnico sanitario les explicó qué hacer con una quemadura. Lo principal es lavar con abundante agua e intentar taparla con un tejido limpio. No hay que retirar la ropa que pueda quedarse adherida. Además, las ampollas nunca se deben explotar. Según la gravedad hay que acudir a un centro sanitario.

Si el problema es que ha entrado una chispa o cualquier partícula en el ojo jamás hay que restregarse. Una vez más el consejo es lavar con abundante agua e ir al médico.

La obra se despide, cómo no, con un selfie colectivo con la etiqueta #revetllasegura. Ahora la obra será registrada para que otros alumnos de escuelas e institutos puedan verla.

 la salle tarragona 07
 

valles visio

Companyia de Teatre i Arts Escèniques
683 517 720 (Joan Garrido)
Horari
De dilluns a dijous de 10:00 a 13:00 i de 17:00 a 20:00
Divendres de 10:00 a 14:00
Altres horaris concertar cita
c/ Princesa, 36
08401 Granollers (Barcelona)

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, accedeixi mitjançant l'enllaç per a una major informació.