OBRA DE TEATRE "A FOC LENT"

Data: 20 de maig de 2022

Hora: 11 h

El proper divendres, 20 de maig (11.00 hores), al Teatre La Llanterna de Móra d’Ebre

Uns 200 alumnes de Móra d’Ebre aprendran a través del teatre com celebrar una revetlla segura

El proper divendres 20 de maig es representarà davant d’uns 200 alumnes de l’escola Lluís Viñas de Móra d'Ebre l’obra de teatre ‘A foc lent’. L’activitat s’emmarca en la campanya de sensibilització ‘Revetlles amb Precaució’ que organitza cada any la Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior.

La campanya vol apropar de forma amena i didàctica els consells de seguretat per a joves a través d’una obra de teatre que explica les anècdotes de tres joves durant la nit de Sant Joan.

L’obra de teatre, escrita i interpretada per la companyia ‘Milnotes’, es representarà davant els alumnes 5è i 6è de primària, i 1re i 2on ESO de l’escola Lluís Viñas de Móra d'Ebre al Teatre La Llanterna de Móra d’Ebre (C/ Miquel Rojals, 1)

A l’inici de l’acte, Creu Roja ensenyarà els consells en cas de cremades o altres lesions i un membre de la colla de diables de Móra donarà consells als infants sobre com llençar petards de forma segura, quin tipus de petards hi ha al mercat i a quines edats van adreçats. A continuació, es farà la representació de l’obra ‘A foc lent’.

Protecció Civil de la Generalitat reforça la campanya de sensibilització de la revetlla publicant els principals consells de seguretat amb l’etiqueta #revetllasegura als comptes de twitter @emergenciescat, amb més de 325.000 seguidors, i al perfil de facebook www.facebook.com/emergenciescat.

També podeu consultar tots els consells Revetlles i festes amb foc

El Tècnic de Protecció Civil a Terres de l’Ebre, Rafel Prades, farà declaracions a les 12.00 hores, després de la sessió.

Els mitjans interessats a cobrir la xerrada es poden posar en contacte amb el Gabinet de comunicació de Protecció Civil de la Generalitat al telèfon 93 554 26 23 o per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

tweet

Departament d'Interior

Revetlla a l'escola: obra de teatre 'A foc lent'

 

Obra de teatre 'A foc lent'

A foc lent és una obra de teatre pensada i recomanada per a alumnes de 5è i 6è de primària i d'ESO. S'emmarca dins les activitats que la Direcció General de Protecció Civil adreça a les escoles dins la campanya 'Revetlles amb precaució'.

L'objectiu d'aquesta peça teatral és fer conèixer quins són els principals consells d'autoprotecció que s'han de seguir per gaudir d'una revetlla amb seguretat.

L'obra forma part de la campanya 'Revetlles amb precaució' que la Direcció General de Protecció Civil porta a terme cada any a fi de fer arribar els consells d'autoprotecció a la població.

Enguany, l'obra es podrà veure en streaming el dia 15 de juny a les 11 del matí. La representa la companyia de teatre Milnotes i té una durada aproximada de 30 minuts.

 

20 DE MAIG – MORA D´EBRE

 

tweet

tweet 1

Uns 200 alumnes de #MoraEbre han après avui a través de l'obra de teatre 'A foc lent' com celebrar una #revetllasegura La campanya de #protecciocivil vol apropar de forma amena i didàctica els consells de seguretat per a joves

 

Després de l’obra, @CreuRojaCAT @semgencat han ensenyat els consells en cas de cremades o altres lesions, i un membre de la colla de diables de Móra ha donat consells als infants sobre com llençar petards de forma segura, tipus de petards i a quines edats van adreçats

pag t1

 

23 DE MAIG – BALAGUER

 

tweet

Interior fomenta ‘Revetlles amb Precaució’ a través del teatre

 

Un centenar d’alumnes de 5è 6è de primària han assistit aquest dilluns a l’espectacle de la companyia Milnotes a ‘Foc lent’. Una proposta organitzada per la Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior emmarcada en la campanya de sensibilització ‘Revetlles amb Precaució’

 

Un centenar d’alumnes de 5è 6è i primer d’ESO han assistit aquest dilluns a l’espectacle de la companyia Milnotes a ‘Foc lent’. Una proposta i organitzada per la Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior emmarcada en la campanya de sensibilització ‘Revetlles amb Precaució’

Tant la campanya com l’obra de teatre vol apropar de forma amena i didàctica consells de seguretat per a joves durant la nit de Sant Joan.

Un reguitzell d’indicacions  enfocades a gaudir d’una revetlla segura, una jornada on s’acumulen gran part de les trucades al 112

A més a més des del departament d’Interior també destaquen que enguany es preveu un estiu amb un risc d’incendi molt elevat

La iniciativa es recupera després de dos anys sense poder-se fer a causa de la pandèmia i per primera vegada es descentralitza de la capital de província un fet que des de la Paeria de Balaguer s’ha rebut de molt bon grat

Al finalitzar l’espectacle, sanitaris del Servei d’Emergències mèdiques i membres d’una colla de diables han ensenyat consells en cas de cremades i altres lesions

Informa: Miquel Àngel Daviu Llovera

 

tweet

Notícies locals

23-05-2022

Més d'un centenar d'alumnes de Balaguer aprenen a través del teatre com celebrar una revetlla segura
 
pag t1
 
pag t1
 
pag t1
 

Aquest dilluns ha tingut lloc al Teatre Municipal de Balaguer la representació de l'obra "A foc lent'. L'activitat s'emmarca en la campana de sensibilizació Revetlles amb Precaució' que organitza cada any la Direcció General de Protecció Civil del Departament d'Interior. La campanya vol apropar de forma amena i didàctica els consells de seguretat per a joves a través d'una obra de teatre que explica les anècdotes de tres joves durant la nit de Sant Joan.

L'obra de teatre, escrita i interpretada per la companyia Milnotes', l'han vist més d'un centenar d'alumnes de 5è i 6è de les escoles La Noguera i Angel Guimerà Després de la representació de l'obra, un sanitari ha ensenyat els consells en cas de cremades o altres lesions i un membre de la colla de diables El Griu d'Artesa de Lleida, ha donat consells als infants sobre com llenar petards de forma segura, quin tipus de petards hi ha al mercat i a quines edats van adreçats. Protecció Civil de la Generalitat reforça la campana de sensibilizació de la revetla publicant els principal consells de seguretat amb l'etiqueta #revetllasegura als comptes de twitter @emergenciescat, amb més de 326.000 seguidors, i al perfil de facebookwww.facebook.com/emergenciescat.

També es pot consultar tots els consells a Revetlles i festes amb foc

El director dels Serveis Territorials del Departament d'Interior a Lleida, Xavier Garrós, ha fet declaracions un cop finalitzada la sessió

 

 

 

tweet

tweet 1

Més d’un centenar d’alumnes de #Balaguer han après avui a través de l'obra de teatre 'A foc lent' com celebrar una #revetllasegura. La campanya de #ProteccioCivil apropa de forma amena i didàctica els consells de seguretat per a joves. 

 

 

Data: 9 de juny de 2021

Hora: 11 h

Durada: 30 minuts

A foc lent és una obra de teatre pensada i recomanada per a alumnes de 5è i 6è de primària i d'ESO. S'emmarca dins les activitats que la Direcció General de Protecció Civil adreça a les escoles dins la campanya 'Revetlles amb precaució'.

L'objectiu d'aquesta peça teatral és fer conèixer quins són els principals consells d'autoprotecció que s'han de seguir per gaudir d'una revetlla amb seguretat.

L'obra forma part de la campanya 'Revetlles amb precaució' que la Direcció General de Protecció Civil porta a terme cada any amb l'objectiu de fer arribar els consells d'autoprotecció a la població.

Enguany, i degut a la COVID-19, l'obra es podrà veure en streaming per tal que totes les escoles que hi estiguin interessades s'hi puguin connectar només clicant un enllaç. L'obra la representarà la companyia de teatre Milnotes, tindrà una durada aproximada de 30 minuts i es podrà seguir en directe des del canal Youtube del Departament d'Interior. 

 

Obra de teatre A foc lent


 


logo emporda

Protecció Civil recupera l'obra teatral 'A foc lent' per difondre recomanacions per la nit de Sant Joan

Delgado demana no aprofitar les platges sense supervisió per fer aglomeracions per la revetlla

Barcelona / 08-06-21

A foc lent diario

El subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, ha demanat aquest dimarts a la ciutadania que no aprofiti les platges sense supervisió per fer aglomeracions durant la revetlla de Sant Joan. Durant la presentació de l'obra de teatre 'A foc lent' per difondre recomanacions als joves per a la nit de Sant Joan, Delgado ha dit que la principal recomanació és evitar aglomeracions, i per això han demanat als ajuntaments que supervisin o tanquin les platges, tot i que ha reconegut que alguns consistoris no tenen prou efectius per fer-ho. "No ho deixem tot als ajuntaments", ha demanat en una crida a la responsabilitat. Ha recordat la perillositat de l'ús d'hidrogel i mascaretes amb la pirotècnia i ha demanat fer foguerons en comptes de fogueres.

Demà dimecres 9 de juny, a les 11 hores, es retransmetrà en directe (en streaming pel canal de Youtube del Departament d’Interior) l’obra de teatre “A foc lent” que té l’objectiu d’acostar als infants i joves els principals consells d’autoprotecció per a una revetlla segura també en pandèmia. L'obra la representarà la companyia de teatre Milnotes i tindrà una durada aproximada de 30 minuts.

Aquesta peça teatral s’emmarca dins la campanya “Revetlla segura” que la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) porta a terme cada any i que s’adreça a les escoles/instituts catalans. L’activitat serà gratuïta i no cal inscripció prèvia ja que es podrà veure en directe des del canal Youtube del Departament d’Interior.

A més a més, la DGPC ha creat una pàgina web des d’on es podrà veure la retransmissió en directe i que es podrà consultar clicant el següent enllaç: interior.gencat.cat/revetllaescola

Posteriorment, a la mateixa web l’obra estarà disponible enregistrada per tal que cada escola pugui projectar-la d’acord amb la seva agenda escolar. L’obra està pensada per a escoles i entitats de lleure i qualsevol altra que treballi amb joves.

Entre alguns dels aspectes que surten al llarg de l’obra hi ha el recordatori de no posar mai petards dins d’ampolles ni llançar-los prop de zones forestals o contra ningú; no encendre petards dins les cases, o que no s’han de cremar papers a les fogueres, entre altres.  

L’obra de teatre ‘A foc lent’ es representa des del 2016, i des de llavors s’han fet una cinquantena de representacions a diversos municipis catalans i l’han vist al voltant de 6.800 alumnes. Al llarg d’aquests anys l’han representat dues companyies de teatre: Filomena teatre (2016-2017) i Milnotes teatre (2018 a 2021). El 2019, que va ser el darrer any que l’obra es va fer de manera presencial, la van veure més de 2.000 alumnes de 10 municipis.

Paral·lelament a la representació d’aquesta obra de teatre, Protecció Civil ha recollit en un document les pautes per als ajuntaments per l’organització de la revetlla de forma segura tant pel que fa a l’ús del foc i la pirotècnia com pel que fa a les mesures Covid-19


 

logo beteré

Campanya de Protecció Civil perquè els joves tinguin una revetlla de Sant Joan segura

La Generalitat recorda als més joves quins són els consells bàsics d'autoprotecció que cal seguir a l'hora de conviure amb petards, també durant la pandèmia

Barcelona / 08-06-21

El Departament d’Interior i Protecció Civil preparen una campanya de conscienciació perquè els joves tinguin una revetlla de Sant Joan segura, el proper 23 de juny. La campanya es basa en la representació de l’obra de teatre ‘A foc lent’, de la companyia Milnotes, que s’emetrà aquest dimecres, 9 de juny, a través de YouTube a les 11 h. Es tracta d’una activitat gratuïta i de lliure accés.

campanya sant joan 080621 1024x576

 

Tal com ha explicat Interior, l’obra de teatre s’emmarca en la campanya “Revetlla segura”, que fa cada any la Direcció General de Protecció Civil perquè els estudiants d’escoles i instituts de Catalunya aprenguin els consells d’autoprotecció a l’hora de conviure amb petards durant la revetlla de Sant Joan. A continuació hi ha alguns dels consells que es detallaran a l’obra ‘A foc lent’:

  • No poseu petards mai dins d’ampolles.
  • No llanceu pirotècnica a prop de vegetació.
  • No adreceu els petards contra persones.
  • No encengueu petards dins de casa.
  • No cremeu papers a les fogueres.

 

logo EL 9 NOU

 

recullpremsa 11juny


 

Companyia de Teatre i Arts Escèniques
T 93 870 17 17
M 683 517 720
c/ Princesa, 36
08401 Granollers (Barcelona)

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, accedeixi mitjançant l'enllaç per a una major informació.